Безмаслянный компресор для пивоварні

//Безмаслянный компресор для пивоварні
Безмаслянный компресор для пивоварні

Сфера застосування безмасляных компресорів для стоматології, однією тільки медициною не обмежується. При належній кмітливості, таке устаткування виявляється корисним у дуже специфічній галузі народного господарства – пивоварінні.

Навіщо повітря потрібне пиву?

Пивним дріжджам для повного зброджування сусла потрібeн кисень. Для цього сусло переливають з висоти, інтенсивно перемішують. А найбільш простий варіант – продути просте атмосферне повітря через охолоджене вариво.
Аерацію сусла необхідно зробити впродовж 6-24 годин після того, як воно охолоне і в нього додадуть дріжджі. Для отримання бажаного ефекту, ємність з суслом треба досить інтенсивно продувати атмосферним повітрям впродовж 20-60 хвилин.
Доморослі «Кулiбіни» для цього використовують акваріумні насоси, але і самі критикують слабкість і недосконалість такого підходу. У промислових пивоварнях для аерації сусла повітрям застосовуються вже потужні компресори, які мають властивість виходити з ладу, незважаючи на те, що дорого коштують.
Налагодити стабільний виробничий процес в обох випадках допоможе якісний безмасляный компресор. Такий самий, яким користуються стоматологи з їх високими вимогами до робочого повітря.

Яке повітря потрібне пиву?

Кінцевий продукт питимуть люди. Значить, повітря для аерації необхідно очищати. Тут актуальними виявляться системи фільтрації, якими оснащуються усі стоматологічні компресори.
Аерацію не можна затягувати. Тобто, треба прокачати через сусло якомога більше повітря за короткий час. Створити оптимальний повітряний потік можна маніпулюючи потужністю компресорів. Наприклад, для промислової пивоварні знадобиться апарат з великою продуктивністю.

Ресторанному бізнесу буде досить апарату з меншим числом компресорних голівок, а для домашніх цілей вистачить мінімальних показників одноголовочного компресора.

В принципі, і ресівер буває не завжди потрібний, але відмовлятися від накопичувача не варто – він дозволяє створити стійкий тиск повітря і економить електроенергію.

Де узяти таке повітря?

Якісні безмасляні компресори для аерації сусла в пивоварінні (чи стоматології) можна придбати в інтернет-магазині “Дентал Техніка”. Підприємство гарантує:

  • очищене до нанометрових показників повітря;
  • з нульовою (практично) вологістю;
  • стабільну і рівну ізобару упродовж усього періоду аерації;
  • широкий вибір моделей по продуктивності;
  • низький рівень шуму;
  • висока якість і довговічність роботи комплектуючих.

Безмасляні компресори “Дентал Техніка” виконуються в двох категоріях – “Стандарт” і “Професіонал”. Відмінності в продуктивності компресорних голівок.
Складання універсальне: потужність апарату визначається кількістю об’єма ресівера і кількістю встановлених на нього голівок – це полегшує обслуговування компресора. Якщо один з нагнітачів вийде з ладу – запас потужності тих, що залишилися компенсуватиме втрату до заміни голівки.
Вироби малошумні, але для потужних компресорів на 3-4 голівки може знадобитися шумоізолююча шафа. Її теж можна придбати в магазині відразу з компресором, як і додаткові витратні матеріали – фільтри, конектори, осушувачі і воздухоносні трубки.